Team

 

 

 

 

Tim Buitenkamp

Ik ben Tim Buitenkamp en ben sinds januari 2015 werkzaam bij LSG Crossfit.

Ik ben hier begonnen met trainen in 2013 als aanvulling op de survivalrun, waarin ik al jaren meeloop met het wedstrijd circuit. Sinds mijn eerste WOD was ik direct verkocht aan Crossfit, ook kon al snel verbeteringen merken in mijn wedstrijden. Inmiddels draai ik mee in de top 10 van Nederland. Bij LSG Crossfit draai ik ook voornamelijk de meer endurance gerichte WOD’s.

Mijn hele leven ben ik constant op zoek naar nieuwe (fysieke) uitdagingen. Zo was ik als kleine jongen altijd buiten te vinden of aan het sporten, heb in dienst gezeten bij de luchtmobiele brigade, een buitensport opleiding gevolgd aan de Hanze Hoge school  en een jaar door Nieuw Zeeland gereisd. Tijdens mijn vakanties ga ik Berg/ijs klimmen, toerskieen, wildwater-kajakken, cursus skydiven enz.

Ik hou van een actief leven en nieuwe uitdagingen, sinds ik ben begonnen bij LSG Crossfit kan ik beide combineren. Voor mij voelt het nu alsof ik hier altijd naar opzoek ben geweest.

 

Rogier Schonewille

Ooit ben ik eens tweede geworden op een skeelerwedstrijd in mijn woonplaats Sleen, daar houd mijn “topsport” carrière wel op. Stoppen op je hoogtepunt. Dat vond ik een goed plan.

Zoals je kan lezen houd ik wel van een grap en een lach, dat had ik van kleins af aan al. Ik wil(de) graag iedereen laten lachen, want dat is gezond. In dat opzicht heb ik bij LSG Crossfit zeker mijn roeping gevonden! Bewegen en lachen met een groep gelijkgestemden! Wat is nu mooier dan dat iedere dag te mogen doen?

Even iets over mijn verleden. Ik ben geboren en getogen in Sleen, wat volgens Sleen.nu “een van de meest authentieke brinkdorpen in Drenthe is”. Dat geloof ik graag natuurlijk. In mijn jeugd heb ik meerdere sporten beoefend. Op een zeker moment zelfs 4 tegelijk, voetbal, tennis, judo en golf. Hartstikke leuk voor mijn ouders, al dat rijden. Op mijn 13e ben ik gaan wakeboarden bij het Ermerstrand, daar ben ik ook gaan “werken” (Lees; het bezighouden van pubers die toch al iedere dag bij de waterskibaan waren).

Intussen was ik ook begonnen met de opleiding Sport & Bewegen in Emmen, deze heb voorgezet en afgerond bij het CIOS in Heerenveen. Daarna ben ik aan het werk gegaan bij een event bedrijf in Haarlem als eventmanager. Wij organiseerden uitjes met behulp van de natuur, de wind in dit geval. Blokarten(strandzeilen), powerkiten, flyboarden om er een aantal te noemen. Zelf was ik vaak in de zee te vinden om te kitesurfen, golfsurfen, suppen(stand up paddling). Toen ik genoeg had van het westen ben ik weer naar Sleen vertrokken.

Toen ik een keer op Eurosport Crossfit zag kon ik mijn ogen niet geloven en wist ik dat ik dit moest doen. Tim, die toen mijn collega was bij de Bever, en ik hebben gelijk gezocht naar de dichtstbijzijnde box. Dat was LSG Crossfit, ik ben echt blij dat ik dit gevonden heb. Na een aantal maanden zelf sporten ben ik gevraagd om af en toe een aantal lessen te draaien. Nu geef ik iedere dag les en heb er een fulltime (droom)job aan over gehouden.

INSTAGRAM