OBSTACLE RUN

Obstacle Run bij LSG Crossfit
Zaterdag 16 januari zijn wij begonnen met de obstacle run training! De training is van 10:00-11:00 en vindt voornamelijk plaats bij de box, maar er zullen ook een aantal momenten zijn dat we op andere locaties gaan trainen om zo optimaal voor te bereiden op het obstacle-seizoen.
Het uiteindelijk doel is om met de CrossFit community deel te nemen aan de strong viking run!

De training
Een deel van de training zal bestaan uit het aanleren/oefenen van hindernissen, en de bijbehorende technieken. Denk hierbij aan o.a de monkey bars, apenhang en het aanleren van de schippersslag voor touwklimmen.
Een ander deel van de training zal bestaan uit het verbeteren van conditie en kracht met extra aandacht aan behendigheid en grip training. Dit zal vooral in de vorm zijn van een WOD.

Kleding
Tijdens een obstacle/mud run maar ook tijdens de training hiervoor kan je het best een lange hardloop tight/legging aantrekken. hierdoor heb je geen last van los hangende kleding, die in de weg gaat zitten en het beperkt het schuren van touw op de huid. Het is handig om een shirt aan te trekken die lang genoeg is om bij de broek in te kunnen doen, ook hiervoor is het verstandig om niet je nieuwste shirt aan te trekken. hieronder kan indien nodig een thermosshirt gedragen worden voor extra warmte. Voor de schoenen is het belangrijk dat je er lekker op kan hardlopen, maar houd ook hier rekening met slijtage van touwen. Uiteraard werken de meeste crossfit schoenen ook goed, deze zijn vaak gemaakt om ook mee te klimmen.

Strong Viking
Als Box willen we graag met zoveel mogelijk leden meedoen aan de strong viking (hills edition) op 21 mei 2016. De trainingen zijn bedoeld om je zo goed mogelijk voor de bereiden op deze maar ook op andere obstacle runs.
LSG Crossfit is officieel partner van Strong Viking, dit betekend dat deelname voor onze leden met 5,- euro korting kan.

Voor meer informatie mail naar tim@lifestyle-group.nl

INSTAGRAM